Haber

Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ: Can Atalay’la hiçbir fikir ayrılığım yok

Saadet Partisi Küme Lideri Selçuk Özdağ, “Can Atalay’la hiçbir fikri uyuşmazlığım yok. Seçim yapıldığında Can Atalay cezaevindeydi. Meclise gelir, yemin eder, sonra dokunulmazlığını kaldırır ve cezaevine girerdi. Tekrar ediyorum. Sürecin bu şekilde işlemesi gerekirdi.” söz konusu.

Özdağ, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’deki 85 milyon nüfusun 10 milyonunun güçlü olduğunu ve her geçen gün daha da zenginleşeceğini, diğerlerinin ise yoksul yaşamaya devam edeceğini savundu.

Türkiye’de yargıyı eleştiren Özdağ, “Yargı bağımsız, tarafsız ve objektif değil. Bazı durumlarda yargı tamamen siyaset kurumunun elinde.” dedi.

???????Özdağ, Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay kararlarına ilişkin de şu değerlendirmeyi yaptı:

“İdealist gelenekten geliyorum. İdealist Kulüplerde yöneticilik yaptım. 12 Eylül’de idamla yargılandım, Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 7,5 yıl hapis yattım. Daha sonra Muhsin Yazıcıoğlu ile parti kurduk. Can Atalay’la entelektüel uyum. Can Atalay seçim yapıldığında cezaevindeydi. “Meclis’e gelir, yemin eder, sonra dokunulmazlığını kaldırır ve tekrar cezaevine girerdi. Sürecin bu şekilde işlemesi gerekiyordu.”

kiraz-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu